dissabte, 4 de juny del 2011

BUNYOLS DE FLORS DE SAÜC



Abans que s'acabi la primavera hem anat a buscar un cistellet de  les flors de saüc que animen els camins de les hortes de vora casa. El saüquer, aquest arbre tan antic a les nostres terres i amb tantes propietats medicinals, ens té el cor robat. Ara està en plena floració i la seva olor envaeix de manera vigorosa tots els nostres sentits. En veure els bunyols ensucrats que el restaurant La calèndula preparava amb les seves flors, ens vam animar a fer-los a casa: el resultat, exquisidament sorprenent! 



Ingredients:

25 g de flors de saüc
100 g de farina
1 ou sencer
25 g de sucre
50 ml de gasosa
mig sobre de Royal
oli i sucre fi per empolsar



Es fa una pasta amb la farina, el llevat, l'ou, el sucre i la gasosa. Es pot fer a mà o passar-ho per la batedora. S'hi afegeixen les flors de saüc ben netes i tallades a trossos.
En una paella amb oli s'hi van fregint a foc mitjà les cullerades de la pasta amb les flors, tot vigilant que es coguin bé de dins, que no ens quedin sobtades.
Es disposen els bunyolets en una safata i s'empolsen amb sucre fi.


25 comentaris:

  1. Me parece una receta muy curiosa :)
    Un saludito

    ResponElimina
  2. UMMM, QUÉ BUÑUELITOS, QUÉ RICOS, YO SOY UNA FAN DE ESTE DULCE, TE QUEDARON DE LUJO, BESINESS

    ResponElimina
  3. Estos bunyols se ven impresionantes, tienen que estar deliciosos.
    Besos

    ResponElimina
  4. La pinta es sensacional!!!! i molt original!!Petons

    ResponElimina
  5. Amb la flor de saüc només faig infusions... mai he tastat uns bunyols de saüc! I es nota el gust? Això s'haurà de provar! ;)

    ResponElimina
  6. Aquests bunyols, fan un goig espectacular, quina sort tenir aquestes floretes vora de casa. Et felicito. Petons,

    ResponElimina
  7. Mira avui he anat a buscar herbes per la ratafia i una d'elles era la flor de saúc, que per cert aqui ja estan quasi pasades, gairebé no en trobo, però bunyols mai n'he tastat. Aixi que l'any vinent hauré de probar-los:
    Tenen molt bona pinta ¡¡¡¡

    ResponElimina
  8. sí que és original! jo no hi haagues pensat mai que es poguessin menjar (de fet ni tan sols sabia que se'm feien infussions) Cada dia s'apren alguna cosa :-)

    ResponElimina
  9. No n'he menjat mai, però tenen una pinta magnífica

    ResponElimina
  10. Muy original pero totalmente de acuerdo, tremenda la pinta de ricos que tienen¡ Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  11. Com sempre, has fet d'una cosa bonica una cosa preciosa! tens el poder de convertir en comestibles les coses més inversemblants. Una abraçada!(que bé poder entrar altre cop al teu bloc i deixar-te comentari!). Per cert, està sonant una mena de música extraterrestre mentre t'escric,la mateixa tonada tota l'estona...saps què pot ser?

    ResponElimina
  12. No sé quin es el seu sabor, però em penso que està molt bo perquè t'han quedat genials.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Guau, tenim un saüquer ben a l'abast i mai n'hem tret profit! Quina passada! A partir d'ara ja sabré què fer-ne, quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  14. ostres, que original, i segur q ben bo! mai m'he posat a fer coses amb flors, i no serà perquè no les tingui a mà...! A veure si m'animo, mersi per la recepta!

    ResponElimina
  15. M' agrada molt aquesta recepta! Mira, jo tinc pendent de fer-ne una que em van dir amb les flors de saüc arrebosades i després espolsades amb mel, a veure si aquesta setmana les cullo o s' acabaran!

    ResponElimina
  16. Hola!
    Que original i curiós! No sabia que es podien fer aquests bunyolets amb el saüc!!! M'ha agradat molt la idea!!! Petons

    ResponElimina
  17. que original!! ... mai els havia vist i segur que son deliciosos...
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. No he tastat mai les flors de saüc, en tinc ganes :)

    ResponElimina
  19. Que buñuelos mas originales!Si el sabor es tan bueno como la pinta que tienen,habra que probarlos.
    Besets.

    ResponElimina
  20. Del saüc m'agrada molt la flor i l'olor, els hauré de tastar, mai he menjat bunyols de flors.

    ResponElimina
  21. Quins bunyols més perfumats i bons!han d'estar superbons!!

    ResponElimina
  22. Unos buñelos muy originales y seguro que deliciosos.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  23. Ostres Maria Àngels, que originals!!! T'han quedat de luxe!!
    A vegades penso que necessitaria un llibre amb totes les flors i herbes que podem collir per aquí perquè realment aplicats a la cuina hi donen un toc fantàstic.
    Petons!

    ResponElimina