dilluns, 6 de setembre del 2010

PASTíS FRED DE TONYINA


Els pastissos freds de tonyina són un clàssic a les cuines durant l'estiu. Cadascú té la seva recepta però tots tenen en comú aquella sensació de frescor que tots busquem a l'hora de sopar de les nits xafogoses. Aquesta és la meva: 

Ingredients:

pa de motllo sense crosta
tomàquets
tonyina en oli
maionesa
pernil dolç
pernil salat
ou dur
olives
sal i oli

S'unta un motllo rodó amb mantega. Al fons s'hi col·loca el pa tot omplint bé els forats que puguin quedar. Al damunt s'hi posa tomàquet ratllat amanit amb oli i sal, una capa de tonyina i una altra de maionesa. Es repeteix l'operació començant altre cop pel pa de motllo i s'acaba el pastís amb una última capa de pa. Es tapa amb paper film i es deixa a la nevera tot un dia.
Es treu el pastís del motllo i es disposa en el plat on el servirem. Es pinta pels costats i per sobre amb maionesa. Es decora dividint la part de dalt en quatre parts. A cadascuna d'elles s'hi va adherint el pernil dolç tallat a trossets, el pernil salat, les rodanxes d'olives i les rodelles d'ou dur. Als costats s'hi enganxa pernil salat.

32 comentaris:

  1. Cal aprofitar els últims dies de calor per elaborar receptes tan genials com aquesta. Un petó.

    ResponElimina
  2. pero quina bona pinta aquest pastís!!!! i deu estar boníssim! fantàstica presentació.
    Jo en faig un semblant, amb ensaladilla rusa, i el presento amb una tartera de cristal amb peu, resulta espectacular!

    ResponElimina
  3. Ay Madre!!Cuando acabe la dieta,después de un arroz esto es lo que quiero comer hummmmmm,que ricura,el sábado les hice uno parecido a mi familia y he sufrido,un poco,EH!...aaaaiiiinsssss

    Besos

    ResponElimina
  4. que pedazo de pastel madre mia esto tenia que estar de vicio jaja besoss

    ResponElimina
  5. Qué buenos son efectivamente los pasteles de atún, de bonito, de merluza, para tomar en frío.

    A mi me gustan tanto con mayonesa fría como con tomate frito calentito, dando un contraste muy rico.

    Un beso

    ResponElimina
  6. Una mezlca deliciosa de ingredientes. Todo bueno y encima facil y fresquita... Me llevo un buen trozo para probarla. Por cierto, una presentacion muy bonita.

    besitos guapa

    ResponElimina
  7. et pots creure que no he preparat mai un pastís fred de tonyina? hauré d'aprofitar abans de que acabi la calor...
    pt!

    ResponElimina
  8. Quina vistositat, redell!
    I ara que encara fa caloreta, deu ser un dinar la mar de fresquet i bo!

    Quin gust trobar aquestes receptes!

    ResponElimina
  9. A casa aquests pastissos també agraden molt. Són molt agraïts de fer i ara amb la calor vénen molt de gust!

    ResponElimina
  10. que bueno, yo l ohago en version rectangual, aunque lo del jamon nunca lo he puesto!un besote

    ResponElimina
  11. MªAngels t'ha quedat espectacular, quina bona pinta que fa aquest pastís, jo tinc costum de fer-lo individual, però aquest m'ha agradat molt.

    ResponElimina
  12. Que vistós queda, acostumo a fer-lo rectangular, però m' agrada rodó i tan ben presentat.
    Petons.

    ResponElimina
  13. ¡Alaaa! que bonito te ha quedado, pero si da pena comérsela. Te copio la receta y la decoración, te ha quedado estupendo. Un besito

    ResponElimina
  14. quina bona pinta, i molt bona presentació

    petons

    ResponElimina
  15. Doncs a mi el pare em preparaba uns pastissos en aparença similars però fets amb capes d'arrós que també feien molt per l'estiu.

    així amb pa de motllo els haig de tastar :)

    ResponElimina
  16. Mari Àngels, hola guapa,
    Quin pastís més exquisit i elegant! Fantàstic! ;)
    M'agraden molt aquests pastissos freds que donen tan de joc :)
    Petons i bona setmana,
    Marina

    ResponElimina
  17. En casa nos gustan mucho este tipo de pasteles,comes de lo mas agusto y son perfectos,para esta calor que no se acaba de ir.
    Besets.

    ResponElimina
  18. Fresquets i preparats amb antelació, van perfectes!
    Li has donat una forma rodona ben bonica, talment com un pastís!

    ResponElimina
  19. Genial presentación!!! Debe ser una ricura. Gracias por compartir la recetas

    Un saludo

    ResponElimina
  20. Has fet un clàssic-modern!, quina presentació tan original!, aquest entrant "entra" per la vista i pel paladar!A reveure!

    ResponElimina
  21. wow che bella questa ricetta! complimenti! ciao!

    ResponElimina
  22. Quina presentació¡¡¡¡¡¡¡
    Jo el faig pero no se m'habia ocorregut fer-ho rodó.
    Molt bonic.
    Felicitats

    ResponElimina
  23. Me encanta este tipo de pastel frio de atún con mayonesa, y el tuyo se ve muy apetitoso como lo decoraste..
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  24. Te ha quedado espectacular, con muy buena presencia y seguro que de rechupete...
    Besitos

    ResponElimina
  25. Preciós! tens tota la raò, hi ha un munt de receptes però jo em quedo amb la teva, la combinació d'ingredients m'agrada molt.
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  26. Amb aquest pastissos tens l'èxit assegurat! mira que estan bons! t'ha quedat molt xulo!
    petó

    ResponElimina
  27. Quan un pastís (o el que sigui) és un clàssic, vol dir que no passa mai de moda i que segueix agradant. Per tant, felicitats per aquest clàssic amb tan bona pinta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  28. Esto a mi me encanta,tiene una pinta muy muy vistosa, me lo copio. un besote

    ResponElimina
  29. Jo tampoc he fet mai aquest tipo de pastis, pero veient lo bé que ha quedat el teu, encara que faci fred penso fer-lo.

    Un petó
    Marga

    ResponElimina
  30. Una muy buena presentación y,como dices, ideal para las noches de verano.
    Un abrazo.

    ResponElimina