dilluns, 28 de juny del 2010

PASTíS DE CIRERES


Un aniversari no ho sembla si no hi ha pastís, amb espelmes, amb desitjos... I per això ens vam cruspir aquest pastís de cireres per celebrar els 50 d'una bona amiga. Per molts anys Maria Àngels!


Ingredients:

Per al pa de pessic:
4 ous
125 g de sucre
125 g de farina
1 culleradeta de Royal

Per al farcit:
250 g de cireres
125 g de sucre
200 ml de nata

Per al crocant d'ametlla:
ametlla laminada
20 g de mantega
20 g de sucre

Per a les fulles de xocolata:
50 g de xocolata de cobertura
unes quantes fulles de roser

Pa de pessic:
Es barregen els ous amb el sucre fins que blanquegin. S'hi afegeix la farina barrejada amb el Royal amb molt de compte. Es posa la massa en un motllo rodó folrat amb paper de forn i untat amb mantega. Es cou al forn a 180º durant mitja hora aproximadament. Es deixa refredar i es treu del motllo.

Farcit:
Es despinyolen les cireres i es passen per la batedora juntament amb el sucre. Això es posa al foc i es cou uns 10 minuts fins que quedi espès. Es deixa refredar totalment. A part es munta la nata ben forta i es barreja amb les cireres un cop fredes.

Per al crocant d'ametlla:
Es posa l'ametlla laminada en un cassó amb la mantega i el sucre. Es cou a foc lent uns 4 o 5 minuts i ho anem remenant constantment per tal que no es cremi. Quan veiem que l'ametlla queda rossa, ho retirem del foc.

Per a les fulles de xocolata:
Es renten bé amb aigua les fulles de roser i s'assequen. Es desfà la xocolata al bany maria i quan s'hagi desfet es pinta amb un pinzellet l'anvers de les fulles de roser. Es posen a la nevera fins que la xocolata sigui dura. Seguidament, amb molt de compte, s'estira la fulla de roser i ens queda la de xocolata perfectament separada.

Muntatge i decoració:
Es parteix el pa de pessic per la meitat i es farceix amb la mescla de la nata i les cireres. Al damunt també s'hi posa una capa generosa de la mateixa barreja. S'arrebossen els costats amb el crocant d'ametlla laminada.
Es decora el pastís amb muntanyetes de nata ensucrada, unes quantes cireres i les fulles de roser.

Aquest pastís l'havíem fet sempre a casa amb maduixes en comptes de cireres. També queda molt bo. El que no havia provat mai de fer són les fulles de xocolata. Tot i que les havia vist en diferents blogs em quedo amb l'explicació de la Margarida que al seu Món de la cuina hi té uns pastissos que em deixen bocabadada cada cop que me'ls miro.
Amb aquest pastís participo al concurs del Lazy blog sobre les cireres del Jerte

34 comentaris:

  1. Cuinar un pastís d'aniversari és molt especial, coma mínim per a mí. Si quan cuinem per als altres ja és una mostra d'afecte...quan ho fem tan especialment la cosa ja es total.

    Molt bon pastís, deu estar contenta la Maria Àngels oi? :)

    ResponElimina
  2. Hola , he entrat per fer-te un comentari sobre el magnífic pagell que hi ha ajagut en un llit de verdures i em trobo aquest pastis de maduixa . Fantàstics tots dos .

    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Wooooowwww, quin pastís més bo!!!!!
    M'agrada molt aquesta recepta, la guardo per tastar-la, gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Pero qué rica y fresquita, te ha quedado ideal. Una presencia inmejorable. Quiero un trozo!!
    Saludos,

    ResponElimina
  5. Un pastís molt i molt original!, refrescant i vistós.La teva amiga Maria Àngels devia d'estar ben contenta!.A reveure "idem".

    ResponElimina
  6. Quin pastis mes maco i amb quantes coses: les cireres, el xocolata, l'ametlla....

    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. Wuau que bo!!! El blog de Lazy, el futuro bloguero fa un concurs de receptes amb cireres del Valle de Jerte, podries presentar-te
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Felicita a tu amiga maria angeles de la meva part, que es posaria la mar de contenta amb aquest pastís, quina pinta al meu tamb m'agrada havia d'estar riquíssim, podries haver-te presentat al concurs de lazy comença avui i va de cireres.
    petons guapa

    ResponElimina
  9. Madre mía, qué delicia y qué bonito . Me alegro te guste mi postre y desafío. Besos mil y gracias.

    ResponElimina
  10. Totalment d'acord, els aniversaris s'han de celbrar amb pastís! I si és tan espectacular com aquest, encara millor. El farcit amb cireres ha de ser deliciós, segur que la teva amiga va quedar encantada amb aquest pastís ;)

    ResponElimina
  11. Vistas las fotos no me extraña nada que no dejarais ni una miguita ... que buena pinta ! ademas ahora en temporada de cerezas nada mejor ;))))

    ResponElimina
  12. Un pastís excel·lent per celebrar els 50 de la teva amiga , i és que fer 50 anys bé es mereix una cosa especial (ho sé per experiència, perquè els vaig fer fa uns mesos)!!!

    M'apunto la idea del farciment amb cireres. Jo acostumo a fer-ho amb maduixes, però ara que ja s'acabat la temporada, variarem una mica de fruita. I crec que així ha de ser molt bo.

    Quina il·lusió que m'ha fet veure que has seguit les meves indicacions per fer les fulles de xocolata. Oi que no costen gens de fer, i queden superbé?

    He de dir que m'ha agradat molt aquest pastís, amb una combinació de colors molt bonica.

    Una forta abraçada i que tinguis una bona setmana!

    ResponElimina
  13. Tota la raó, un cumpleanys sense pastís sembla que ya no es tan cumpleanys i sobre tot si el número d'any és tan magnific com 50!!
    Moltes felicitats a la teva amiga ia tu per tan deliciós pastis!!!

    Petons

    ResponElimina
  14. Felicitats per la teva amiga i a tu per aquesta creació tan bona. M' el demano per al meu cumple.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Si pases pel meu bloc tinc un premi per a tu
    Espero que t'agradi

    ResponElimina
  16. Caram! aquest pastís és de luxe eh, m'encanta el farcit, em penso que el copiaré per algún postre, ha de ser diví.
    Qualsevol no celebra els aniversaris amb il·lusió si hi ha aquests pastissos, inclús fa més gràcia quan els prepares pels altres oi? ;)

    Fins aviat!

    ResponElimina
  17. Sí que vaig estar molt contenta amb aquest pastís , i no heu vist encara l´altre que va fer , que era també espectacular...

    ResponElimina
  18. Holla, gracias for all your visits and comments on my blog! I like your food a lot and the presentation is fabulous! Compliments! beso!XO

    ResponElimina
  19. Me encanta...

    si quieres, podrías presentarla al concurso que he puesto de recetas con Cerezas, en www.lazyblog.net, porque es espectacular.

    Un beso grande.

    ResponElimina
  20. Molt bo aquest pastís i excelent presentació! Es un bon regal per la teva amiga.

    ResponElimina
  21. Gràcies a tothom pels comentaris, sou molt amables! La veritat és que la Maria Àngels es mereixia aquest pastís, ens va preparar un sopar espectacular a tota la colla. Per cert, sabeu quin regal li vam fer? La panificadora! Es veu que ja va a tota marxa...com era d'esperar!

    ResponElimina
  22. Totalment d'acord, pastís i espelmes... i amb un pastís com aquest la teva amiga deuria estar molt contenta, veritat?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  23. Primer, moltes felicitats a la Mª Angels, i es clar, també a tu, per aquest pastís tan bonic.

    ResponElimina
  24. Hola, muchas gracias for all your lovely comments! You made me smile today! thank you so much! Beso, XOXO

    ResponElimina
  25. Est-il possible d'avoir une tranche de ton gâteau? Il doit être délicieux.
    A bientôt.

    ResponElimina
  26. Una tarta deliciosa y con una presentación de 10!! Yo le haría caso a Lazy, preséntala al concurso.
    un biquiño

    ResponElimina
  27. Delicioso pastel y el color que queda perfecto!! Apúntat al concurso de Lazy blog que va de cerezas!! Seguro que quedas en un puesto bueno!!

    Besitos guapa!

    ResponElimina
  28. Estupendo pastel y felicidades para tu amiga:)

    ResponElimina
  29. Felicitats a la teva amiga, que segur que va estar molt contenta amb aquest pastis fet amb el carinyo que tu segur que as posat.
    Salutacions

    ResponElimina
  30. sublime et gourmand ce gâteau, parfait pour l'occasion
    j'en raffole
    bonne journée

    ResponElimina
  31. ¡qué pastel más rico, y para una buena amiga que se llama Mª ángeles! ¡ah, bonito nombre! Me recuerda a alguien. ¡ah, yo! que soy tocaya suya. Me gusta ver mi nombre escrito de otras personas. es curioso. Se lee y suena distinto. Felicidades para tu amiga, y felicidades también por ese pastel tan delicioso que le has regalado. Yo tengo cerezas en el frigo, pero no tengo ni un minutito para hacer algo con ellas. He hecho mermelada para que no se me pongan malas. Y ahora voy a dar buena cuenta de ellas con un yogur griego.
    Feliz jueves, primero del mes de julio.

    ResponElimina
  32. He conocido tu blog y me ha encantado,ya me he hecho seguidora y mira que casualidad he hecho una mousse de cerezas, suerte en el concurso,un beso
    Amalia

    ResponElimina
  33. Al entrar en tu blog y ver esa tarta tan bonita he decidido quedarme. Un besito

    ResponElimina
  34. Un pastel de cerezas ideal!!! me encanta esta receta! un beso guapa

    ResponElimina