dilluns, 15 de novembre del 2010

COCA D'EN PERE


Aquesta coca va aparèixer a l'hora de berenar una tarda de fa uns quants anys a l'escola de música. En Pere, el professor de contrabaix, celebrava el seu aniversari i va voler compartir amb els col·legues una dolcesa que va preparar la seva mare per a l'ocasió. Em va agradar tant que li vaig demanar la recepta i des d'aleshores s'ha convertit en una de les coques més estimades a casa meva. Sucada a la llet és una delícia però a mi com més m'agrada és sola, per poder assaborir millor la seva immensa intensitat.

Ingredients:

400 g de farina
350 g de sucre
225 ml de llet
200 ml d'oli
4 ous
1 copeta d'anís
2 cullerades de mel
1 culleradeta de matafaluga
escorça ratllada de mitja llimona
1 culleradeta de vainilla en pols
1 sobre de Royal
unes quantes nous
sucre fi

En un bol ben gran s'hi posen la farina, el sucre i l'escorça ratllada de la llimona. Es barreja bé i s'hi afegeix la matafaluga i la vainilla. A continuació s'hi aboca la llet, l'oli, els rovells d'ou, l'anís i la mel. També s'hi posa el llevat. Les clares dels ous es munten a punt de neu i s'embolcallen a la pasta amb molt de compte. Es col·loca la massa en un motllo rectangular i al damunt s'hi esmicolen les nous. Quan s'ha refredat s'empolsa amb sucre fi. Es cou al forn a 200º fins que a la coca li quedi una crosta daurada i sigui cuita per dins. 





38 comentaris:

  1. Sempre m'ha semblat que si a la feina es omparteix un dolç, un detall fet a casa... és la millor manera de crear un "bon rotllo" essencial a tot arreu però molt convenient a la feina!, així és que enhorabona al Pere i a tota la colla, ja veig que igual compartiu una coca que uns dits...ja,ja!Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Aquest pa de pessic...es ideal per acompanyar un café...
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Mª Àngels, aquest pa de pessic aromatitzat només de veure la foto del tall ja fa venir salivera! I és que amb els ingredients que porta no pot fallar!
    Petons!

    ResponElimina
  4. ¡Qué rico!, tiene muy buena pinta.
    besos

    ResponElimina
  5. Que esponjosa! Uf, jo me la menjaria amb el cafè, sola, de totes maneres!

    ResponElimina
  6. Que buena esta coca.
    Me recuerda la que el compré el otro día ,
    una parecida a la panadería, pero llevaba piñones por encima y azúcar.
    Me recuerda a cuando era niña y la comia, la tengo que hacer.
    besos

    ResponElimina
  7. Que bizcocho tan estupendo, se muy jugoso y tierno y el sabor tiene que ser fantástico.

    Bicos

    ResponElimina
  8. Com ha comentat la mercè, un pastis de 'bon rotllo' sempre és de les millors coses que et pot passar a la feina. I el puntet de la matafaluga és un puntàs!!

    ResponElimina
  9. Amb el permís de la mare d'en Pere agafo la recepta. Sembla d'aquelles coques que no oblides, i la penso fer ben aviat! això de que sucada a la llet està divina no sé si creure-m'ho, ho hauré de provar ja! ;)

    ResponElimina
  10. Quina convinació d'ingredients, segur que té un gust boníssim!
    A mes és veu molt esponjosa, diga-li a en Pere del contrabaix que amb el seu permís també li copiaré.

    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Mariàngels,
    No m'estranya gens que sigui una de les coques mes estimades a casa teva, només cal veure-la, ja no dic si tens la sort de tastar-la.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Quina recepta més bona,m'ha encanta la coca i tots els ingredients som bonissims amb una mescla deliciosa,açò no me ho pert,la faré segurissim,ja te contaré.
    Petonets a mil.

    ResponElimina
  13. Idealeles para sumergir en un vaso de leche...haalllaaaa que rica ;))

    Besote

    ResponElimina
  14. Es muy parecida a una "tarta merienda" que yo hago...Así que te puedo decir que está de rechupete...con un sabor!!!...Divino...
    Besitos

    ResponElimina
  15. Quin pa de pessic més esponjós!!! amb el gustet de la matafaluga, vainilla, anisset... ! que bo!

    ResponElimina
  16. La verdad es que tiene una pinta bárbara....

    ResponElimina
  17. No es de extranyar que sigui un éxit amb aquesta pinta i els ingredients, ha de ser molt aromatica. Jo també m'estimo més no sucar-la a la llet.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Este tipo de cocas me encantan,para el desayuno o merienda son perfectas....con forme iba leyendo los ingredientes,se que me gustara y mucho....tomo nota enseguida.
    Besets.

    ResponElimina
  19. li haurem de donar les gràcies a la mare d'en Pere doncs!!
    Té una pinta deliciosa... es veu esponjosa!!
    M'en enduc un trosset

    ResponElimina
  20. Me ha gustado mucho!!....creo que terminando el bizcocho que tengo la hago!!....el anis debe darle un aroma unico!!....Gracias!!....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  21. quina pinta que te aqueste coca elgun dia le fare

    ResponElimina
  22. uhmm qué rica, no dejaba ni el azúcar!!

    ResponElimina
  23. Ummmmmmmmmmmmmm divinooooooooooo wapa.
    Bicos mil .

    ResponElimina
  24. ohhhhh quina coca més bona! té una textura flonja, boníssima!

    ResponElimina
  25. Entre l'anís, la llimona, la vainilla, la matafaluga i la mel deu quedar una coca molt gustosa... amb mil sabors diferents. Ideal per esmorzar amb el cafè amb llet ;)

    ResponElimina
  26. Se ve muy rica. Tengo quedo al punto!!

    Un saludo,
    Mari

    ResponElimina
  27. Que maravilla! y se ve tan esponjosito, como me gusta a mí :)
    besitos
    Gaby

    ResponElimina
  28. Ostres, amb tot el que porta deu estar boníssima. M'apunto la recepta, perquè segur que cau.
    Petons i fins la propera!

    ResponElimina
  29. Qué rica estará, se parece mucho anuestra coca de llanda, para merendar, perfecta!

    ResponElimina
  30. Ahir a la tarda vaig fer-la per berenar i no va quedar ni un mos! És molt gustosa i la capa cruixent amb les nous...boníssima!

    ResponElimina
  31. Vaya!! menuda cosita más esponjosa:))) que bueno seguro q no me equivoco si digo q no duró nada
    bsss

    ResponElimina
  32. parfumé à l'anis c'est un délice j'adore
    bonne soirée

    ResponElimina
  33. Dons moltes gracies per compartir aquestas receptas, son els dolços que mes m´agradan. Petonets!

    ResponElimina
  34. Esta coca no té desperdici... però quina textura tan flonja i fantàstica!!!!

    ResponElimina
  35. Ja sé quin pa de pessic faré aquest cap de setmana :-D. Mil gràcies!!!!

    ResponElimina
  36. Hola guapa tu

    ja ting anotada la teva recepta...quina pinta més divina, la he vist i he quedat enamorada,...demà la faig, segur...
    mil petonets Susanna

    ResponElimina