divendres, 19 de març del 2010

AMANIDA D'ALVOCAT




Aquesta és una de les meves amanides preferides. I ho és perquè és una amanida de contrastos. S'assembla a la vida, als colors de la vida. Un dia ho veus tot clar i l'endemà, tan fosc... Avui fa sol, un sol radiant, però potser a la nit no sortirà la lluna. Per això m'agrada tant veure com s'amalgamen els verds de l'alvocat i de les fulles dels enciams amb els ocres dels xampinyons i les avellanes, amb el color taronja viu del salmó. Igual que en el dia a dia, en què veiem com s'encavalquen instants d'una alegria infinita amb altres de profund desencís. Així és!

Ingredients:

canonges
enciam de fulla de roure
xampinyons
salmó fumat
alvocat
avellanes torrades
sal, pebre
oli, vinagre

No he especificat les quantitats dels ingredients perquè cadascú s'ho faci al seu gust.
Els xampinyons es tallen a trossets regulars i es couen a foc fort en una paella amb oli.S'hi posa sal i pebre i es reserven tebis.
Les avellanes es passen una mica per la paella.
El salmó fumat es talla a tires i l'alvocat a llesques o se'n fan boletes amb una cullera.

Es prepara l'amanida posant un llit de canonges i enciam. Pels voltants es va posant de manera alternada el salmó i l'alvocat. Al centre de l'amanida i just abans de servir s'hi aboquen els xampinyons cuits. S'acaba de decorar amb les avellanes torrades. S'amaneix amb l'oli de coure els xampinyons, una mica de sal i un pols de pebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada