dimarts, 18 de gener del 2011

COCA DE FRUITS SECS


Una coca amb el color de les tardes fosques d'hivern, que dóna escalfor al cel tranquil del capvespre, que ajuda a passar la lentitud del mes de gener.

Ingredients:

4 ous
50 g de farina
50 g de mantega
100 g de sucre
50 g de nous pelades
50 g d'avellanes crues pelades
2 cullerades soperes de cacau en pols
unes quantes nous per decorar

Es passen les nous i les avellanes per la picadora fins que quedin ben fines. Se separen els rovells i les clares de tres ous. En un bol, es blanquegen aquests tres rovells i un ou sencer amb el sucre fins que quedi ben esponjós. S'hi incorpora la mantega una mica desfeta i tot seguit, la farina i els fruits secs. Es munten les clares a punt de neu ben fort i es barregen amb molt de compte a la massa. Es posa en un motllo rectangular o rodó i es cou al forn a 200º entre 30 i 45 minuts. Un cop fred, es treu i es decora amb les nous i el cacau en pols.

Aprofito aquesta entrada per dir que és temps de sortejos entre els blogs. El de La Juani de Ana Sevilla fa tres mesos i ho celebra generosament!

27 comentaris:

  1. Te ha quedado fantástica esa coca, muy rica.
    besos

    ResponElimina
  2. Ha de quedar super gustosa i nutritiva, ideal per esmorzar amb el cafè amb llet. Boníssima!

    ResponElimina
  3. M'agraden molt les coques i amb el toc de fruits secs h d'estar genial! Això sense comptar lo fàcil que es veu de fer :)

    Un petó!

    ResponElimina
  4. Hola M.Angels, no saps com m'agrada tenir sempre alguna llaminadura d'aquestes sobre el marbre, coques, magdalens, galetes... et solucionen un budell buit dels nens amb tres i no tres i no has de recòrrer a la pastisseria industrial, sobretot en Marc, que quan té gana no hi ha qui l'aguanti i sempre el recurs de... agafa un tall de coca! ;-)
    Una forta abraçada

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta!!! A aquestes hores, a punt de fer el cafè en llet m'aniria bé un tallet ...

    ResponElimina
  6. Oi que diuen que cada dia hem de menjar anous per a protegir el nostre cor? Doncs una molt bona manera :)

    ResponElimina
  7. Un coc fantàstic, ara mateix em menjaría un bon tall.
    Petonets

    ResponElimina
  8. Com tú ben dius ideal per una tarde d'hivern.

    Muas!

    ResponElimina
  9. Ah si no fuera por las dietas de Enero, jo, tengo una apetencia de dulce que me muero. Tomo nota para cuando pase el suplicio hacerla y comerme media de un tirón, tiene una pinta buenísima.
    Un beso.

    ResponElimina
  10. Que bona, i quin color tan bonic segur que deu tenir un aroma formidable!


    Judith

    ResponElimina
  11. A casa sempre m'agrada tindré un coc o muffins o magdalenes...per berenar
    Aquesta amb la varietat de fruits secs...esta bonisima...
    un petonet

    ResponElimina
  12. Esta coca es de las que te gusta tener por casa,para merienda,desayuno o simplemente para disfrutar cuando apetezca....buenisima,estos bizcochos me encantan.
    Besets.

    ResponElimina
  13. Hola M.Àngels,
    La coca d'en Pere l'he fet varies vegades i va agradar molt. La setmana vinent provaré aquesta que venint de tu, tinc l'èxit garantit.
    Com es nota que trobes a faltar una mica de sol i calor.. Petons maca!

    ResponElimina
  14. Aquesta mena de coques són les que més m'agraden a l'hivern... Una preciositat! A reveure.

    ResponElimina
  15. Hola M.Àngels , una coca molt nutritiva i molt bona , ideal pel meu fill i també per a noltros , encara que menjant-ne un boci petitet.

    Una abraçada i feliç 2011

    ResponElimina
  16. Una senyora coca, ha d’estar de vici, encara que per a mi sense les nous.
    Petons

    ResponElimina
  17. Tiene que estar de lujo! La jugosidad de la coca y el aroma de los frutos secos!
    Porfi, invita a un café que voy corriendo!
    Besotes

    ResponElimina
  18. que coca as rica y muy energeticaaaa besitos

    ResponElimina
  19. ¿Un trocito no te quedará por ahí para mi?
    Me encanta esta coca.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  20. ajuda a passar gener... però també serveix per a febrer,.. març ..... eterna !! i saludable..
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Ohhhhh quina cocaaa!!! jo en vull un trosset... ara per esmorzar amb el cafetonet i una miquetona de xocolataaa!!!
    Mmmmmm boníssima!!!
    Petonets

    ResponElimina
  22. Es veu deliciosa i te ha pujat moltissim,està per probar-la.
    Bon cap de setmana i mil petons guapa.

    ResponElimina
  23. que linda tortita para el invierno. por acá está haciendo mucho calor, pero no me faltará oportunidad para poder probarla ;)

    ResponElimina
  24. Una coca molt bona, amb els gust dels fruits secs, super saludable.

    ResponElimina
  25. Me encantan tus recetinas.....geniales! esta coca tiene una pinta increible!!!!

    Me quedo como seguidora, ya tienes una nueva fan desde zaragoza! besicos


    http://anicaensucocina.blogspot.com/

    ResponElimina