dilluns, 22 de març del 2010

PANETS DE IOGURT



Sintonia total entre la meva panificadora i jo. Aquests panets de iogurt són tan irresistiblement tendres que te'ls menges sense adonar-te'n, de dos en dos, de tres en tres, com aquell qui res.

Ingredients:

60 g de mantega tallada a daus
30 g de sucre
10 g de sal
200 g de iogurt
120 cl de llet
1 ou batut
550 g de farina de força
25 g de llevat fresc

Es posen els ingredients a la panificadora seguint el mateix ordre en què estan escrits. Va bé escalfar una mica la llet. Es connecta el programa 11 (el que amassa i lleva). Quan ha acabat (una hora i mitja aproximadament), es treu la massa de la màquina i es posa sobre una superfície enfarinada. Se'n fan boles (depèn de la mida en sortiran més o menys) i es col·loquen en una plata de forn que haurem forlat amb paper sulfuritzat. Es deixa que llevin una estona més (entre mitja hora i una hora). Amb el forn ja calent, es couen els panets entre 15 i 20 minuts a 190º.
Aquesta recepta l'he treta del blog Ma petite boulangerie, que recomano visitar a qui tingui ganes de fer pans de tota mena, entre altres coses.

2 comentaris:

  1. Aprofitant que teníem els nebots a casa, de dijous a divendres, vam pensar que seria una bona idea fer-los amb ells el dijous i tenir-los per esmorzar el divendres. Va ser una mica insuportable sentir dir l'olor que feien i jo no sentir-la, pel refredat! Ni el gust!! Però he vist com en Pau no deixava de menjar-ne, tot i que li costa esmorzar i berenar, i això vol dir que la prova està superadíssima! Fins i tot se'n va voler endur a casa seva. Jo, com amb l'arròs amb ceps i calèndula, he gaudit (i molt) de la textura d'aquests panets.

    ResponElimina
  2. Els hauràs de repetir quan ja no estiguis malaltona! A casa també desapareixen en un tres i no res, sobretot si hi ha la Blanca rondant per casa. Apareix de sobte a la cuina i diu: sento una oloreta...

    ResponElimina