dilluns, 5 d’abril del 2010

AMANIDA TÈBIA AMB VINAGRETA DE CORIANDRE


Aquesta amanida és com la primavera: nits encara fresquetes i dies tebis. La frescor la proporcionen els canonges i els tomàquets; l'escalfor va a càrrec de les carxofes, els alls tendres i les gambes. El coriandre, que dóna un toc exòtic a la vinagreta acaba d'arrodonir la combinació. Ah, me n'oblidava: aneu amb compte en pelar les carxofes. Diuen que, a vegades, enmig de les fulles, hi dormen les fades de l'hort. Si teniu la sort de veure'n alguna, sereu éssers afortunats la resta de la vostra vida. Jo encara no n'hi he trobat mai cap, però estic convençuda que qualsevol dia n'hi descobriré alguna fent la migdiada. Ja us ho faré saber...

Ingredients:

8 carxofes
100 g de gambes pelades
canonges
tomàquets cirerols
4 alls tendres
oli, sal i pebre

Per la vinagreta:

4 cullerades d'oli
1 cullerada de vinagre
1 culleradeta de coriandre

Es pelen les carxofes i es couen al vapor uns 15 minuts. Tot seguit, es tallen per la meitat i es sofregeixen una mica en una paella junt amb els alls tendres tallats a rodelles i les gambes. Se sala i s'empebra.
A part, es fa una vinagreta amb l'oli, el vinagre, un pols de sal i el coriandre.
Es munta l'amanida amb els canonges i els tomàquets a un costat del plat, i a l'altre, les carxofes, els alls i les gambes sortint del foc. S'amaneix amb la vinagreta i ja està a punt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada