divendres, 9 de juliol del 2010

ENDÍVIES GRATINADES



Les endívies són un tipus de verdura que, almenys a casa nostra, mengem habitualment crues. Per això sempre que l'acompanyo amb tot el munt d'ingredients que porta aquesta recepta, les trobem tan diferents, com si portessin disfressa!

Ingredients:

4 endívies
aigua, sal i llimona
1 ceba gran
2 tomàquets
100 g de pernil salat
100 g de bacon
100 ml de llet
100 g de formatge ratllat
pa ratllat
2 grans d'all
unes fulles de julivert

Es posen les endívies a bullir en una olla amb aigua, sal i un raig de llimona durant 10 minuts. Tot seguit, es treuen, s'escorren bé, es parteixen per la meitat i es reserven. Mentre, es posa a la picadora el pernil, el bacon, la ceba i els tomàquets. En un bol s'hi aboca la llet i es mescla amb el formatge i el pa ratllat, els grans d'all i el julivert tallat tot petit. Aquesta pasta s'ajunta amb la carn i les verdures picades. Es disposa la meitat d'aquesta preparació en una safata de forn. Al damunt s'hi col·loquen les endívies i la resta de la preparació. Es gratina al forn durant 10 minuts aproximadament.

20 comentaris:

  1. Ohhh, quina gana de menjar-les. M'ha recordat a quan a casa ens feien els porros gratinats...però amb endívia també han de quedar boníssimes!!

    ResponElimina
  2. Qué aspecto tan apetecible tienen estas endivias...ummmm. Hasta ahora solo las he comido en ensalada pero voy a probarlas así, tienen que estar buenísimas.
    un biquiño

    ResponElimina
  3. Este plato se ve muy rico. Quien no se comería unas endivias así?

    Un saludo :D

    ResponElimina
  4. doncs a casa meva, ni crues ni res de res...

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Jo les he menjat sempre crues, un parell de vegades al forn, pero no m'han acabat de convencer, pero es q les teves tenen de tot i una pinta fantastica....les tastarem!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  6. Que bones, sempre acostumo a menjar-les crues, però aquesta recepta em tenta a provar-les cuites.

    ResponElimina
  7. Tenen molt bon aspecte, jo sempre les he menjat crues amanides.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  8. Jo tan sols les he menjat crues, quina idea més bona per fer-les d´una forma diferent...petonets

    ResponElimina
  9. Una original idea per tastar les endívies d'una altra manera. Una abraçada

    ResponElimina
  10. Hola maca que endívies més bones, no les he provat gratinades però segur que són fantàstiques, sovint farcit.
    Besoss guapa
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  11. Les endívies són tan bones, que amb aquest gratinat tan suculent, segurament les has elevat a menja excelsa!!!

    ResponElimina
  12. Gracias vor for visit and comment!
    Me gusto muchio endives; looks so delicious the way you made it!
    Have a nice weekend! XO

    ResponElimina
  13. bellissimo piatto! ricco e invitante!!complimenti!!

    ResponElimina
  14. Que endivias mas buenas,las he comido rellenas de ensaladilla pero nunca de esta manera....me encanta la receta.
    Besets.

    ResponElimina
  15. cela doit être très goûteux car je n'ai jamais essayé de faire un gratin d'endive
    je note
    bonne soirée

    ResponElimina
  16. Mira, ara m'ha sorprès gratament això de fer-les gratinades...crec que t'agafo la idea!a reveure.

    ResponElimina
  17. Que buena pinta tienen esas endivias.... creo que te voy a copiar porque dicen comeme...
    bss

    ResponElimina
  18. Hola guapa!
    Me encantan las endivias así preparadas y también en crudo con salsa de roquefort...
    Besos

    ResponElimina
  19. Me gustan porque siempre las tomamos en ensalada, en crudo con roquefort o con otros aliños, pero me atrae la idea de cocinarlas...

    Un beso

    ResponElimina
  20. Sempre que n' hem menjat ha estat crues, segur que al forn són molt bones, tenen una bona pinta...

    ResponElimina