divendres, 17 de desembre del 2010

BAVARESA DE LLIMONA


Un postre de llimona sempre és un bon final. I com que ara ve Nadal, he decidit fer-lo en forma d'estrella. Sembla que fa més festa!


Ingredients:

4 ous
4 fulls de gelatina
pela ratllada de llimona
225 g de nata muntada
100 g de sucre
100 ml de suc de llimona
caramel líquid

En un bol es barregen els rovells d'ou i el sucre. S'hi afegeix la pela ratllada d'una llimona. Mentre, es posa el suc de llimona en un cassó al foc. Quan estigui a punt de bullir i a fora del foc,  s'hi incorporen els fulls de gelatina remullats prèviament amb aigua freda. S'aboca aquest líquid sobre els rovells i el sucre i quan s'hagi refredat una mica, s'hi barreja la nata muntada. Finalment, s'hi afegeixen les clares muntades a punt de neu.
Es posa el caramel líquid en el fons d'un motllo i s'hi aboca la crema de llimona al damunt. Es deixa quallar unes quantes hores a la nevera, millor d'un dia per l'altre.
Aquest postre el vaig aprendre de la Nuri Lladó ja fa uns quants anys...


34 comentaris:

  1. Tens raó...un postre de llimona sempre es lleuger i digestiu... una recepte per tenir a ma...
    bon cap de setmana
    un petonet

    ResponElimina
  2. Que lindo te ha quedado!!....y como bien dices es ideal para estas fechas.....que tengas unas hermosas fiestas con tu familia por si no nos leemos.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  3. Que delicia!! está bellísimo y seguro una delicia..

    ResponElimina
  4. Mira qué bien, unos motivos super navideños. La flor decora de maravilla.
    Un besito.

    ResponElimina
  5. Hola M. Àngels,
    Amb la forma d’estrella i amb les figuretes de xocolata si que fa Nadal, si! Una bavaresa de llimona és molt refrescant i un bon final per un àpat i més després d’aquests dies que s’acosten. Crec que molts dels teus seguidors tindrem els ingredients a punt per fer-la... jo segur. Petons,

    ResponElimina
  6. M'encanten les postres de llimona, són molt refrescants. I amb la textura de mousse queden super lleugeres, ideals pel acabar un àpat contundent.
    I t'ha quedat amb una decoració molt nadalenca ;)

    ResponElimina
  7. Tens raó la llimona sempre sembla que ajuda una mica al final dels apats.

    Amb el toque de detalls nadalencs... caurà aquestes festes.

    Muas!

    ResponElimina
  8. Me parece deliciosa esta receta para estos días de fiesta como alternativa a los turrones, la voy a preparar seguro. Besicos y Feliz Navidad

    ResponElimina
  9. Ummmmmmmmmmm me gusta un postre ligerito y rico ricoooooo ya mismo tomo nota ,seguro lo hare para la comida de navidad.
    El turron de xocolate con los barquillos divinisimooooo tamien me lo anoto ,amoooooos y las piruletas de xocolate ..toooooo y toooooo me ha gustado muxo wapa.
    Bicos mil y feli finde.

    ResponElimina
  10. Se ve delicioso y cremoso. Buena receta.


    Un saludo

    ResponElimina
  11. Una gran estrella de Navidad. Y el turrón con barquillo de la anterior entrada, genial, esa me la pongo en la carpeta para hacerla.
    Felicidades por este postre tan rico y Navideño.
    Un beso.

    ResponElimina
  12. Els pastissos de xocolata, poma i llimona son els que més m'agraden. Aquest te una pinta sensacional i ha de ser ideal per fer pair els copiosos àpats d'aquests dies.

    ResponElimina
  13. T'ha quedat molt i molt bé, a part de digestiu fa totalment festa!!!... molt bona idea!!!....
    Petonets

    ResponElimina
  14. Te ha quedado de maravilla!!!Bonito,ligero,refrescante....y lo mas importante,que esta de rechupete....me encanta el limon.
    Besets.

    ResponElimina
  15. Ohh! Quina bona idea per acabar un bon menjar. Me l'apunto! T'ha quedat espectacular. Un petó. Paula

    ResponElimina
  16. Que rica!! A mí tambien me parecen refrescantes los postres de limón y con la forma de strella, perfecta :)

    ResponElimina
  17. sobre todo porque no parece un postre demasiado pesado,para estos dias en los que casi no te entra nada mas antes de llegar al postgre

    ResponElimina
  18. T'ha quedat en una presentació super bonica! I molt lleuger i refrescant!

    ResponElimina
  19. Coincidim, les postres de llimona com diria la meva amiga Carol "fan baixar". Fagin pair o no, són boníssimes!!

    ResponElimina
  20. Doncs tot un encert pk t'ha quedat preciós! suau, delicat, y preciós! m'encanta.
    Molts petons

    ResponElimina
  21. Molt digestiu i fa venir gana al mirar-lo.
    Petons.

    ResponElimina
  22. Ja és el segon postre de llimona que veig avui i tots dos els trobo boníssims.
    La llimona és sempre un bon postre després d'un àpat pesat i amb la textura de mousse ha de ser molt lleuger.
    Els arbrets de nadal de decoració hi queden molt bonics!!

    Molts petonets! :)

    ResponElimina
  23. Un postre refrescante para acabar una de tantas comidas copiosas que tenemos estos días. Bss.

    ResponElimina
  24. Esa bavarois te ha quedado preciosa. Que presentación más linda. Por cierto me alegra que os gustara el bizcocho.

    Un besito

    ResponElimina
  25. Que riquísimo te ha quedado!!.
    Un beso y feliz navidad

    ResponElimina
  26. un toc amb gust de llimona és sempre una bona elecció per a la recta final d'un àpat festiu ....i aquesta babarois pinta de 10...!!
    una abraçada

    ResponElimina
  27. estic totalment d'acord amb tu, la llimona és molt bona elecció, perfecte per a acabar els àpats de nadal.
    pt!

    ResponElimina
  28. Te ha quedado muy bonita con la decoración y rica que debe estar con ese saborcito a limón. besitos y feliz día

    ResponElimina
  29. Cuántos dulces navideños ricos! Creo que, si tengo que elegir, me quedo con las galletas de canela! Qué delicia! Un beso y Felices Fiestas!

    ResponElimina
  30. Espectacular MªAngels, suau i lleuger, segur que era boníssim!!!

    Bon NAdal!!

    ResponElimina
  31. Fantàstica creació, tan dolça i àcida i alhora fresqueta. Una preparació divina! Bravo.

    ResponElimina
  32. Tens raó, les postres amb llimona sempre ajuden més a pair el dinar, el sopar... sobre tot en aquestes festes!!! I la veritat, amb el motllo en forma d´estel encara queda més nadalenc!!!
    Es veu deliciòs...
    Prenc nota.
    Un petonet.

    ResponElimina
  33. oh, que xula! A més, com dius deu ser ideal per unes postres després dels àpats que ens esperen!
    Bon Nadal!!

    ResponElimina
  34. Buscant receptes de bavareses per internet vaig trobar la teva i em vaig decidir a fer-la.

    És molt fàcil de fer i queda molt bona.

    Moltes gràcies per haver-la publicat!!

    ResponElimina