dimecres, 29 de setembre del 2010

BROQUETA DE CARBASSÓ I GAMBES



Aquesta és una broqueta que contraposa sabors i textures. La delicadesa de la gamba, ben abrigadeta  pel llençol fi del carbassó, contrasta amb la rudesa de l'arrebossat, cruixent i amb el gust vigorós de l'all. L'acompanyament de la broqueta segueix el mateix camí: la suavitat del formatge fresc s'oposa a l'energia del romaní. Com la vida mateixa: ara una de freda, ara una de calenta...




Ingredients:

carbassó
gambes pelades
una torrada
un gra d'all
oli
sal i pebre
formatge fresc
unes fulles de romaní

Es talla el carbassó a làmines ben fines. Cadascuna d'aquestes làmines s'utilitza per embolcallar una gamba. Es forma la broqueta amb sis unitats de carbassó i gamba.
Mentre, es passa per la picadora la torrada, l'all, una mica de sal i un pols de pebre mòlt. S'arrebossen les broquetes amb aquesta barreja i es posen a coure en una safata de forn untada amb oli a 220º durant 15 minuts aproximadament.
Queda bé acompanyar la broqueta amb uns bocins de formatge fresc aromatitzat amb romaní.


24 comentaris:

  1. Es veu molt cruixent i feta al forn no queda tan oliosa.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Una broqueta sensacional, si no fos perquè acabo de sopar, me'n menjaria una ara mateix.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. des brochettes de crevettes c'est un délice
    bonne soirée

    ResponElimina
  4. Espectacular wapa ,seguro que esta deliciosa ,una receta y presentacion de 10 points ,te ha quedado de lujo.
    Bicos mil.

    ResponElimina
  5. Se ven divinas etas brochetas. Estupenda presentación.

    ResponElimina
  6. Una mezcla estupenda la del calabacín con la gamba.
    Deliciosas brochetas.
    Besotes.

    ResponElimina
  7. Muy original y rica esta brocheta, me la apunto. besitos...

    ResponElimina
  8. Les broquetes molt bé, però la teva descripció del plat i les textures encara millor per al meu paladar digital hehe

    En aquest cas, dues de calentes :)

    ResponElimina
  9. El carbassó i les gambes lliguen super bé... I amb el cruixent de l'arrebossat queden unes broquetes delicioses. M'ho apunto!

    ResponElimina
  10. Aquesta broqueta embolcallada i cruixent és meravellosa, no se'ns hagués ocorregut mai fer-la així. Gràcies.

    ResponElimina
  11. M'apunte ara mateixeta aquesa super recepta!
    I a més, a penes té greix!!!

    Mmmmh!

    ResponElimina
  12. Me encanta... y encima al horno mejor todavía... esta la preparo esta misma semana... vamos, que la hago mañana que no trabajo y podré hacer cositas para el momento!
    bss

    ResponElimina
  13. han de ser molt suaus i delicioses. M'han agradat molt.
    pt!

    ResponElimina
  14. Tiene muy buena pinta,ese rebozado crujiente le va de maravilla.
    Besets.

    ResponElimina
  15. Deliciosas estas brochetas!!!....que buena idea la del rebozado!!.....mmm.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  16. Sí señor!
    Una recepta de contrastos!!! I m'ha encantat la presentació i la ide a de l'arrebossat.
    Una abraçada!
    Anna

    ResponElimina
  17. nena quina pinta tenen aquestes broquetes,i quina gana que fan,me les emporto,ara mateix,
    molt bones fotes,
    petonets wuapa¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  18. És una recepta espectacular!!!
    El sabor suau del carbassó acompanya divinament a les gambetes!!
    És una broxeta exquisita!!
    Un petonet.

    ResponElimina
  19. Tens ben bé el do de l'originalitat i la SUAVITAT en les teves creacions.Una combinació deliciosa i fina. Una abraçada!

    ResponElimina
  20. M'agrada molt!! T'ha quedat una combinació fantàstica!!

    ResponElimina
  21. Realment el carbassó i les gambes lliguen molt bé. Jo els poso junts en alguns plats. Però mai he fet unes broquetes tan bones i cruixents com imagino que són aquestes que ens presentes.
    Petons

    ResponElimina
  22. Que delicia, este es una brocheta de lujo!!
    bsss

    ResponElimina
  23. Torn se jo,un altre cop,i vull dirte que a nel meu blog hi ha una cosa per tu,si vols pasarte estaré encantada,gracies i molts petonets,bon cap de setmana.

    ResponElimina