dijous, 2 de setembre del 2010

FIADONE o PASTíS DE BROCCIU

Els mercats són el reflex de la vida d'un poble i sempre que viatgem procurem visitar el mercat. És el lloc ideal per veure què s'hi cuina, què s'hi diu, què s'hi crida. El d'Ajaccio, a l'illa de Còrsega, no n'és una excepció. Els ulls se'n van per totes bandes mentre divisen farina de castanyes, vinagres, olis, formatges, embotits, pastissos,  dolços, i la gran estrella de la cuina corsa: el brocciu. El brocciu és un formatge que pot ser d'ovella o de cabra, d'un gust molt suau, i que s'assembla al nostre mató. Forma part d'una gran quantitat de les receptes de la cuina de l'illa i em va fer gràcia provar-lo en el fiadone, on fa el paper de protagonista.

Ingredients:

250 g de brocciu o mató
3 ous
120 g de sucre
pela de llimona
1 pols de sal

Es barregen els rovells amb el sucre i la pela de llimona ratllada. S'hi incorpora el brocciu o el mató ben escorregut. Les clares es munten a punt de neu amb un pols de sal i es mesclen amb molt de compte a la pasta dels rovells. S'unta un motllo amb mantega i s'hi aboca la barreja. Es cou al forn a 180º una mitja hora.


16 comentaris:

  1. Aquest brocciu te un aspecte fantàstic y no cal dir del fiadone ... donen ganes d'anar cap a Còrcega ara mateix.... llàstima que ja no quedin més dies de vacances...
    Una abraçada de benvinguda

    ResponElimina
  2. Espectacular!! aquestes són les postres que m´agraden a mi, amb un aire tan casolà...petonets

    ResponElimina
  3. Brocciu no tengo, pero con un panir casero que hago, parecido al requesón, creo que podré hacer la receta. Ya te contaré. Me ha llamado la atención, lo sencilla que parece y la buena pinta que tiene.
    Estoy totalmente de acuerdo contigo en lo de los mercados, doy saltos de alegría cuando viajo y coincido con un mercado, porque ahí se ve como tu dices, algo del alma de ese lugar. Estas vacaciones he tenido suerte y he podido coincidir con mercados en Münstertal y en Freiburg. También en un pueblecito muy pequeño que no recuerdo su nombre y bueno, siempre es un disfrute.
    Un beso.

    ResponElimina
  4. Probaremos algo similar con requesón de Miraflores, a ver qué tal.

    Me gusta, es la primera receta que veo de cocina corsa, y hace tiempo hicimos de la otra isla de la zona, unos culurgione sardos.

    Muy interesatnee.

    Beso

    ResponElimina
  5. Exquisito!!....tan casero y tan sencillo.....con tu descripcion, dan ganas de ir a Corcega.....pero estoy tan lejos!!....Abrazos, Marcela

    ResponElimina
  6. M'encanten tots els pastissos de formatge i aquest, amb el brocciu, té una pinta deliciosa. Fa uns anys vam estar de vacances a Còrsega i Ajaccio ens va agradar molt :)

    ResponElimina
  7. De escádalo nena,por dioosss,con lo que nos gusta en casa estas tartas,pero esta a mi madre le encantará,le apasiona especialmente el mató....Menuda pintaza chica !!!!

    Besotes

    ResponElimina
  8. Aquest pastís ha de ser d'allò més suau...No crec que trigui gaire a fer-lo...A reveure

    ResponElimina
  9. ¡qué pinta que tiene, pardiez!

    ResponElimina
  10. Es una tarta de queso y por lo tanto seguro que buenísima, me encantan...
    Qué bonita y doradita que te ha quedado...
    Besitos.

    ResponElimina
  11. Aquí un fan més dels pastissos de formatge, que no en faig més per que van servidets de caloríes. Aquest és espectacularíssim!! Que bó!! :)

    ResponElimina
  12. Tant de bó pugués anar a Córsega, però em tindré que conformar a fer-ho amb mató.
    Petons.

    ResponElimina
  13. ce gâteau est très gourmand et joliment présenté
    un morceau ne serai pas de refus
    bonne soirée

    ResponElimina
  14. j'en mangerai avec plaisir.
    A bientôt

    ResponElimina
  15. Que pinta ¡¡¡¡ha d'estar molt bo els formatges m'encanten i aquest no seria a faltar.
    petons guapa

    ResponElimina