dissabte, 20 de març del 2010

COULANT DE XOCOLATA





Diuen que un bon amic és aquell que trobes quan el necessites. A casa, un bon amic és la xocolata. Les tardes plujoses dels diumenges d'hivern són de més bon passar si ens posen al davant una bona tassa de xocolata desfeta. En forma de pastís, de mousse, de brownie, de bombó, la xocolata sempre està a punt per donar-nos ànims. Quan ens deprimim escoltant les notícies, quan el Barça perd i el Madrid guanya, quan necessitem energia a la feina, ella és allà, al costat nostre.
Aquests coulants, a mig camí entre l'estat sòlid i el líquid, són els postres predilectes dels de casa. Només d'esmentar la paraula màgica coulant les pupi·les es dilaten i esclaten exclamacions il·lusionades davant l'esdeveniment que s'aproxima. Ningú no es mou de la cadira. Asseguts a taula, amb la cullera a punt per rebentar el volcà de xocolata i deixar que en surti la lava, l'espera del timbre del forn es fa eterna. Finalment, arriben enmig d'una expectació sagrada. Exploten els cràters mentre el silenci es manté fins que els plats són nets. Puc repetir?

Ingredients:

115 g de xocolata de cobertura
75 g de sucre
75 g de mantega
65 g de farina
25 g de cacau en pols
4 ous

Es fon la xocolata juntament amb la mantega al bany maria o bé al microones. A part, es baten els ous amb el sucre fins a aconseguir una crema fina. S'hi afegeix la farina i el cacau en pols amb compte. Finalment, s'hi aboca la xocolata amb la mantega i es barreja amb suavitat.
S'unten els motllos (poden ser de flam) amb una mica de mantega o oli de gira-sol i s'omplen amb la mescla anterior. També es poden empolsar els motllos amb cacau en pols.
Es couen al forn a 190º durant 9 minuts.
Se sap que estan al punt quan han pujat per sobre i s'han esquerdat una mica. Es mengen calents. Si en sobren, (fet que rarament succeeix), es poden congelar. En aquest cas, només caldrà posar-los uns minuts al microones.

2 comentaris:

  1. QUINA PASSADA! les fotos semblen de revista!
    Enhorabona pel blog.

    CLÀUDIA.

    ResponElimina
  2. HOLA GUAPA TU

    NENA ET VENEN GANES DE POSAR-HI EL DIT I XUPAR-TE´L, EM PORTEN BOIXA ELS CPULANTS

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina