dimarts, 4 de maig del 2010

PASTISSETS DE FORMATGE PRIMAVERALS



A Girona ja estem a punt per les flors, si el temps ens ho permet, és clar, perquè tal com s'està portant... Del 8 al 16 de maig deixarà de ser la ciutat gris i humida de l'hivern per convertir-se en un jardí immens amb tots els colors de les flors, com a mi m'agrada.
Si voleu visitar-la, podeu trobar tota la informació a http://www.gironatempsdeflors.net/cat/index.php.
De moment, a casa hem començat per fer florir la cuina. Vaig veure unes galetes de formatge blau a http://delicies.blogspot.com/ que han servit d'inspiració per a aquests pastissets amb formes primaverals. No cal dir que la Blanca ha gaudit d'allò més amb l'assortiment de papallones, tulipes, conillets, vaquetes... Devia pensar que el prat dels Teletubbies s'havia fet realitat! Ara que hi penso, sí que quan van sortir del forn em va fer... una abraçada!

Ingredients:

150 g de farina
50 g de formatge per untar
100 g de formatge Gorgonzola o similar
50 g de Maizena
50 g de mantega
2 ous petits
mig sobre de Royal
pebre de tres colors
flor de sal

Es passen per la batedora els dos formatges, els ous i la mantega una mica desfeta. S'hi incorporen les farines, el Royal i s'amassa una mica. Es deixa un parell d'hores a la nevera. Després s'estira la pasta amb un corró i es van tallant les diferents figures que es col·loquen en una safata de forn folrat amb paper sulfuritzat. Es pinten els pastissets amb rovell d'ou barrejat amb un raig d'aigua i s'empolsen amb el pebre i la flor de sal. Es couen al forn durant 10 minuts aproximadament a 190º.

10 comentaris:

  1. M'alegro que t'hagui agradat el meu bloc.
    Esperem que sigui veritat i Els carrers s'omplin de flors, si es que no s'han ofegat, perque vaja manera de ploure.....
    Molts simpàtics els pastissets

    petons

    ResponElimina
  2. Amb aquestes formes segur que la Blanca no en ca deixar ni una! Aquestes galetes són un vici, un aperitiu d'aquells que treuen la gana, je je je...

    ResponElimina
  3. Qué bonitos y primaverales, encima de queso, no me extraña que la niña te diera un abrazo, yo también te lo habría dado!!!
    Encantada de visitar tu blog.
    Un besito

    ResponElimina
  4. Bona manera de celebrar la setmana de les flors! Esperem que deixi de ploure durant uns dies perquè sinó no llueix res i realment val la pena. El que si llueix és la teva cuina amb aquests pastissets. T'han quedat super bé. Una forta abraçada i gracies per passar també per la meva cuina.

    ResponElimina
  5. Els pastissets una delícia. Nosaltres ja fa molts anys que visitem Girona amb flors, mirarem d`anar-hi aquet cap de setmana.
    Petons

    ResponElimina
  6. He estat a Girona per la festa de les flors i és una passada!!! us queda la ciutat ben florida i engalanada !és de visita oligada! desitjo que no us plogui, segur que farà un dia radiant!
    Aquest formatgets tenen molt bona pinta!
    No coneixia el bloc, l'aniré visitant!
    Salutacions

    ResponElimina
  7. Magnífic homenatge gastronòmic a la florida Girona. Una abraçada

    ResponElimina
  8. Quina bona idea de galetes! i que bonica que està Girona en temps de flors. Ens n'alegrem que us hàgin agradat les muffins amb doble xocolata, un plaer compartir receptes!! Salut.

    ResponElimina
  9. Digues que si la primavera també a la cuina.

    ResponElimina