dimarts, 30 de març del 2010

TRUITA DEL BON TEMPS


Per fi, la fada Primavera ha estès les ales sobre els prats. La seva màgia ha empolsinat horts i jardins tot fent que els nostres ulls s'omplin dels colors vius que porta el bon temps. Aquesta truita ens endinsa de ple dins la nova estació. Combina la dolçor de les cebes i els alls tendres amb el gust peculiar de les fulles tendres de les carxofes. El toc final de les gambetes són el preludi de l'estiu que ja es va acostant, dels passejos arran de mar, de la remor de les onades vora la platja, dels dies llargs mirant com va passant la vida...

Ingredients:

2 cebes tendres
4 alls tendres
4 carxofes
100 g de gambetes pelades
4 ous
oli i sal

Es tallen les cebes i els alls a rodelles fines. Es pelen les carxofes i es tallen a làmines. Es sofregeixen les verdures en una paella amb una mica d'oli i s'hi posa sal. Quan ja estan una mica cuites, s'hi afegeixen les gambetes i es deixa coure tot junt uns minuts.
A part, es baten els ous, es salen i es barregen amb les verdures i les gambes. S'escalfa una paella amb oli i es fa la truita a foc lent. Es tomba perquè quedi cuita de l'altre costat i ja estarà a punt per menjar.

La quantitat de verdures i de gambes es pot canviar. També es pot variar el tipus de verdures. Si la truita es fa amb gambetes congelades, s'han de deixar descongelar abans de passar-les per la paella.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada